Kennel Juniper 

Håkan Axen

 

Jag har alltid haft ett stort djurintresse. Som barn växte jag upp med airdaleterrier och tax. Jag köpte min första borderterrier som en present till min fru Ulla, hon blev missnöjd över valet av ras men det var starten på den livslånga resan med borderterrier.  

Jag har varit aktiv i borderterriersällskapet och svenska terrierklubben där jag suttit som ordförande. För mig är borderterrien en rolig och klok jakthund samt en kär familjemedlem. 

Ulrika Widerholm


Jag är uppväxt med retriver men hemma hos mormor fanns det foxterrier. När det var dags för egen hund fick jag tipset att borderterrier skulle passa mig. Efter några besök hos Kennel Axbor blev den fina, fantastiska tiken Axbor Hedvig min första borderterrier.

På den vägen är det, nu föds alla Juniper valpar hemma hos mig och just nu bor här fyra tikar.

Denna ras och dessa hundar förgyller min vardag, mitt liv.Clara Widerholm


Jag har växt upp i en valplåda full med borderterrier. Under min uppväxt har vi alltid haft borderterrier och när jag var ca 13 år fick jag min egna hund, Juniper Ni Får Vänta "Vera". Hon föddes här hemma och det var hon som väckte mitt hundintresse. Vi var ute och tävlade freestyle, rallylydnad och lydnad. Idag lever jag hund med mina två egna, en bordercollie och Malle. Med dem tränar jag aktivt i lydnad.


Min roll i kenneln är främst kring avel, städa valplådan och pussa på valpisarna. 

Kennel Axbor

Ulla Axen


Jag fick min första borderterrier som en present från Håkan. Hon hette ”Bibbi”, första känslan var besvikelse då jag ville ha en foxterrier men kärleken växte till Bibbi och hon blev en kär familjehund.

Min första kull borderterrier kom 1974 med Bibbi som mamma, vilket blev starten för kennel Axbor. Sedan dess har det fötts många kullar hemma i vårt hus i Bälinge. Jag har en passion för exteriör och avel. Utställning är mitt största intresse.Annika Forsberg


Jag startade mitt borderliv 2017 genom att Axbor Mymlan flyttade hem till mig. Idag bor Mymlans dotter Cassi och barnbarnet Susa hos mig och husse Alf i Uppsala. Sedan 2021 är jag delägare i kennel Axbor.
Är så tacksam över att jag funnit min ras samt att Ulla har blivit en god vän och mentor. Med mina hundar tränar och tävlar jag viltspår, utställning och rallylydnad.  


Ser framemot kommande Axborvalpar!